Gott Nytt År!

 

En Vinter i Sörfors, Ur mitt fotoarkiv

 
 

En Kall Vinter, Ur mitt fotoarkiv

 
 
 

Djupvågsbehandling 1 check

Märta ( en god vän till Elvira som jag hyr in mig hos) Kom och behandlade Exet och Knappen idag,
http://www.brånaform.se/
 
Välbehövligt och skönt för dom, fick lite tips på öving i ridning och vid hand, även något jag kan göra efter träning för att spänningar m.m släpper just på bakdelen, det är så bra när man får med sig lite tips som man själv kan göra med sin/sina hästar. Guld värt
 
 

Mysig Skritt tur Docken & Knap

 
 

Vackra Vinterland och Vackra Knap&Trixi

 

 

 
 
 

Bokat och klart Djupvåg x 3

 
Då var det bokat för Djupvågsbehandling till Knappen, har tänkt att hon ska få gå lite lättare mest promenader under behandlingsperioden och mycket vila.Det känns som om det är dags för henne att få en lite längre
viloperiod på några veckor så det passar utmärkt att ta det nu i sammanband med djupvågen. Hon kommer får tre behandlingar mellan perioden 30/1 ->8/2 Första kommer bli utförd av Märta och dom två andra kommer bli från Hippotreatment Caroline som behandlande Knap i sommras.
 
 
 
 

Dags för Djupvågsbehandling igen

Nu var det några månader sedan Knap blev behandlad med djupvåg och det börjar vara dags igen, hon har svårt för vintern och blir lätt öm över överlinjen framförallt kors och länd så nu tänkte jag ge henne hennes Julklapp Djupvågsbehandling, hon njöt så förra behandlingarna och jag har själv prövat bli behandlad med djupvåg så vet hur skönt det är och vilken fantastisk effekt på kroppen det har.
 
 
Igår blev det en kortare tur ut men Elvira och Exet som sällskap men även Susanne med barn och hundar en bit, jag longreina Knappen men bara rakt fram, inga övingar eller skolor. Skönt att bara promenera och jogga lite, fast hon var så pigg och taggad så lät hon ta några galoppsprång också ^-^
Elvira fick en unik bild på oss från ovan hästryggen(vanligtvis är jag ensam eller "fotografen" ) så bilder med mig och knappen är sällsynta tyvärr även om jag lyckas ta några bilder på oss tillsammans eller tagit foto från en video.
 
Just på denna bild håller jag handen från ridande position, man kan hålla på många olika sätt när man jobbar vid hand.
 
Idag löslongera jag henne i corallen, vi fokusera på att länga stegen och få med kraft/energi så hon verkligen arbetar med kroppen och sträcker bakbenen under sig, då hon redan har väldigt lätt för att samla sig så behöver vi fokusera på att hon även ska kunna länga stegen och hon fick träna ryggmusklerna lite extra med två upphöjda bommar.
 
Men så härligt med all snö som kom lagomt till Julafton, på juldagen blev det att gå runt vår paddock paradise och ta bort all snö och is som täckt tråden, mina nya fina vantar rök, totalt sönder från att dra bort ja framförallt isen men men lärdom till nästa gång att komma ihåg att ta arbetsvantar inte varma mysvantar.
 
 
 
 
 
En annan sak jag äntligen har gjort klart är min tavla med foton, gjort av ett gammalt fönster. Något som jag påböjade få något år sedan men som fastna.. men nu äntligen.
 
 
 
 

God Jul

 

Upp på Berget, Solskenstur med tösen

 
Vilket vackert väder det var igår och självklart passa vi på att fara ut i vår fina skog på mystur, hoppas det fortsätter såhär nån dag tll och gärna att det snöar på Julafton
 
 
 
 
 
 

Is massa is

Varför denna is? Klimatet förändras och det blir vanligare och vanligare med milda isiga vintrar även här i norr, får helt enkelt flytta högre och djupare in i Sverige när det händer. 
Igår var jag ledig och hade lust att fara och rida men med all halka, trotts att hon har broddade Boots så blev det en vilodag för henne, jag passade på att verka henne och trickträna istället, hon vågar stanna längre och längre i bugningen och snart ska vi börja med komplement.
Jag hoppas på riktigt vinter snart med fluffig snö och sol så vi får njuta av härliga turer ut.
 
 
 

Tillbaka

Jag kommer börja med att blogga här igen men fortsätter på vår gemensamma blogg Tjejerna på gården också.
Jag är nästan övertygad om att mitt företag i framtiden kommer få heta Ängshö om jag startar ett så självklart måste jag hålla liv i min kära blogg med det namnet.
 
 
 
 

RSS 2.0