Tur det blev vinter igen

Jag har sedan Knap fick en loksele planerat att skaffa trickskidor och tolka bakom henne men sedan kom plus grader och snön töa bort så blev skjutet på men har inte kunnat släppa idén, nu har jag fixat ett par skidor så ska försöka komma ut i kväll för att prova. Tur det snöar bra ordentligt idag! 
Satt förra veckan och tillverkade ett par enklare draglinor och ett par tömmar, har använt longreining tyglarna än så länge men dom är på tok förkorta, tillverka ett par egna för att vara ekonomisk , fick ihop ett par för strax under 100kr. 
 
 
 

Gott och blandat

Slänger upp lite bilder från mobilen som tagits senaste dagarna, igår blev det en bustur med Trixi Bell och Knappen hade sin vilodag. 
 
Elvira renoverar uppe hos sig så i helgen elda hon och Alice lite gammal vägg och lister.
 
Jenna hitta en varm plats under täcket och över datorn 😊
 

Planera Våren

Våren närmar sig och nu har det skett lite saker som frigjort möjligheter, bygden har erbjudit oss att använda skridskobanan och lokalen bredvid till våra hästar vid träning.
Dessutom vill dom i styrelsen att vi är med och anordnar Hästens dag, vi får se vad som blir av med det.

Vi har en gräsplan på gården som jag gjorde i somras men den är inte optimal då den inte är helt jämn i underlaget. Då kan grusplan vara till fördel om den är slät men vi kan sladda den såklart.
Tidigare har jag varit hos Sandra Eriksson ( Ridutveckling) instruktör i Kraftskapande Ridkonst några gånger och har frågat tidigare om hon kunde komma till kund för att ge lektioner men var inte möjligt just då men nu kan hon komma ut och ge lektioner på hemmaplan så vi planerar att få till lektioner from i vår och förhoppningsvis fortsätta med det regelbundet nån/några gånger i månaden. Det känns riktigt rolig och blir så mycket behändigare , jag kan ta lektioner med fler hästar samma dag och slippa låna transport och köra fram och tillbaka. 

 
 

Redo att gå tillbaka till vardagen

 
Grönt nu!? Helt otroligt, förra året samma tid hade vi så mycket snö så kängorna
släpades under snön när vi var ute i skogen.
 
Fick lite bilder på mig och Knap, unikt tillfälle som jag måste se till att det
sker oftare, var så smidig att jag plocka med kameran och la den i sadelkammaren
innan vi for ut så var bara för mig att hoppas på att syster var kvar henna så jag
kunde ringa och leja henne precis när vi hade 5 min kvar hem.
 
Jag är glad att jag började må bättre till efter lunch så kände att det var läge
att satsa på att komma ut på tur. Risig känner jag mig och det syns men värd alla gånger att ta sig ut.
 
Är redo att gå tillbaka till vardagen och hoppas att magsjukan håller sig
borta ett bra antal år eller gärna förevigt tack.
 
Trött och nöjd Knap efter skogsturen
 

Min tur för magsjuka

I Söndags arbetade jag som vanligt och det gick bra, lite trött pga dålig sömn men ända kände jag mig relativt bra den dagen, något som tvärvände efter min lunchrast då jag blev riktigt illamående och var tvungen att åka hem. Halvvägs in på Grundsjövägen vände sig magen ut och in, tur jag var snabb på att stanna bilen och öppna dörren, efter det ja vi alla vet hur det går till. Det var en historia i sig att bara gå ut för att ge kaninen mat och vatten...men det gick, hur sjuk jag än är så släpar jag mig ut för att ge djuren det dom behöver.
 
Idag börjar det blir bättre och klarade äntligen av att stå upp utan att behöva kräkas direk, tungt på förmiddagen men efter lunch kändes det betydligt bättre i kroppen.. tack vare lite mat och Treo för musklspänningarna och även uppiggande eftekten . Kände att jag måste ut till hästarna, det är dom som får mig att må bättre och bli piggare .Tog Knap till Corallen för att hitta på något enklare men kände att varken hon eller jag riktigt hade ork att göra det idag så gick en kort bit med henne och hoppa sedan upp så fick hon skritta en "knattetur"
Nu är det bara lite illamående kvar men mest trött/slö, muskelspänningar och huvudvärk men hoppas det avtar tills imorgon.
 
 

Vinter Hundarna

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

True Peyton Sweepii Öberg är bland Änglarna i Himmelen

Nästan 9år har Peyton fått här på Jorden och i kväll somnade hon in, la märket till att hon inte var sig själv igår och ikväll hade hon gått bort. Hjärtskärande och chockad men samtidigt lättad för hennes skull att det gick fort. Det kommer alltid vara lika fruktansvärt när ens nära och kära lämnar en, men jag kommer minnas  alla år vi haft tillsammas och hon kommer alltid vara en del av mitt hjärta. Älskar dig förevigt
 
 

Månskenstur

Igår kväll tog jag och Knap en magisk månskenstur, full måne som ger så starkt sken att lampa inte behövs. Det har inte blivit så många såna turer i vinter men hoppas hinna med några till innan våren. Tråkigt att jag inte tog med kameran, det hade verkligen kunnat bli riktigt mäktiga bilder.
(Lånad bild -http://akesnaturbilder.blogspot.se/2016/01/vinterkvall-med-mansken.html?m=1) 
 
Idag fick Knappen gå fritt och Docken bar mig, skönt att vara ute i detta sköna vinterväder med klar himmel och sol. 

Trött Måndag

Ren vilodag idag innan jobbet, både för hästarna och mig. Jag, katterna och Bobbo vilar och ser på Twilight.
 
 
 I lördags for jag, Knap och Docken på en långtur, vi tog två helt nya vägar ena var Knappens intiativ och hon såg så gilttarnde ut i ögonen så självklart tog vi den hon så nyfiket väjde åt, vilket visade sig vara ett bra val, fantastiskt ridväg och det är alltid roligt och spännande med nya turer.
Söndagen tömkörde jag Knap med lokselen och släpa lite smågranar och sly bakom henne, nu vet jag att hon inte har något problem med det då vi har miljö tränat med bla släpande träd tidigare. Jag ska nu tillverka ett par enklare draglinor och så småningom börja dra däck, fodersäck och mindre träd. 
 
 

Upplyftande tur

Igår kväll fick Trixi Bell stå för att vara min hjälpande hand att lyfta upp mig till ljusare lättare känslor. Vi tog en kort tur ut i mörkret och avsluta med lite ar V.H stillastående övning. Tänkte försöka börja trickträna Trixi och se om hon tycker det är roligt. Knap fick en puss på mulen och lite mat, fick vac. i Onsdags därför har hon lite vilodagar men snart är vi ute i skogarna igen.
 

RSS 2.0