Dammat av loksele och haft premiär tur

Emma Ö var här i Söndags och hjälpte till att pröva ut selar till några av hästarna på gården bl.a Knap. Tur så hade hon en till Knappen som passa, så idag blev det att tvätta och smörja selen för att sedan själv testa den på tösen. Några få delar fattas och det är redan beställt.
Känns rikigt roligt att komma igång med inkörningen.
 
 
Idag föjlde Bobbo med , en del av livet som gårdshund
 

Gårdshäst

Nu börjar det vara dags för nästa steg i Knappens utbildning. Inkörning, så hon kan dra vagn,släde och stockar om det så behövs. Efter det blir hon en äkta gårdshäst. Tror att det kommer gå bra, hon är van att få saker dragande bredvid och bakom henne plus all longreining vi gjort har hon bra en grund att starta ifrån. 
(lånad bild från http://www.hastkorare.se)

Hästar och färger

Något som jag tycker är smått roande och roligt är att varje individ får sig en egen färg, huvudsakliga färg för utrustning. Det kanske bara är jag vi vår grupp på gården som tycker detta men det är desamma, jag tycker det är kul Här kommer bilder på alla hästarna och så ska jag berätta deras färg som jag tycker passar vardera häst, de flesta är det ägaren/fodervärd själv som tycker den färgen eller som hästen haft i flera år
 
Knap-
Knappen har Lila och plommon (lila nyanser) lite mot vinröd + brun,mässing/guld och natur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trixi Bell-
Trixi har Aqua + Svart och silver


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Harry-
Harry har rosa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leon-
Leon har Limegrön
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Docken-
Skogens gröna, grön mot mörkgrön som granbarr
 
 
 
 
 
 
 
Excellent-
Exet Röd (f.d blå)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Princess Emma-
Nya tillskottet i flocken vet jag inte.. Får se vad ägaren kommer välja.
 
 

Tips från Coachen

Igår blev det full aktivitet på gården för mig. En heldag ute med hästar och hundar kombinerat med lite röjning,städning och tvätt inne och i stallet. Helt slut i kropp och själ sov jag väldigt gott men vaknade dessvärre rätt så matt och trött så idag har det varit betydligt lugnade. Vilo förmiddag, hundpromenix och en mysig skogstur off pist med Knappen.
 
 
Nu lite uppdatering om grabbsen, det går suveränt dom verkar trivas och är som två minnions som följer varje steg, glada och fulla med energi från topp till tå, dom är fortfarane lite osäkra och kan skälla när dom hör Elvira på övervåningen och när det kommer och går folk , viss varning är absolut ok det är ändå hundar men just nu blir det lite väl ofta men det har att göra med osäkerheten men det tar lite tid,dom befinner sig i helt ny miljö med nya människor och djur. Jag kände ändå att jag behövde lite tips hur jag som hundmänniska ska hantera den osäkerheten för att förebygga skall så ikväll kika jag lite på hundcoachen, vilket var percis vad jag behövde! Just den situationen har jag varit osäker om jag hantera rätt . Jag fokusera lite för mycket på just skällandet (typisk beginner miss)och inte vad som är orsaken till varför dom skäller, det är det jag ska fokusera på.
Jag har aldrig behövt hantera en sådan situation med hundar förut därav min brist på kunskap för just det, i övrigt känner jag mig ganska trygg som hundmänniska men som med allt så finns det mycket att lära och det är alltid lika intressant.
 
 

Balsam för Själen

Det är mäktigt vilken helande kraft djur har, jag vet inte vad jag hade gjort utan dessa underbara djur. Idag har det verkligen vart extra balsam för själen, jag har inte varit på topp och behövde verkligen helas och höja mitt välmående. Djuren känner på sig när man är ledsen i själen och vill hjälpa en igenom det med hela deras hjärta. Knappen , Bobbo&Jerry, Faith&Peyton, Måns&Jenna alla hjälper på deras sätt.
 
Vissa orkar inte göra något när man är tung i själ&kropp men jag måste ut till stallet för att må bra. Vissa behöver prata med andra personer, jag behöver prata med min häst och hon lyssnar, hon kanske inte förstår varje ord men hon känner att man behöver stöd och tröst men även få en på bättre gladare humör.
 
 
 
 
 
 

Morbus de Quervain, Smärta handled mot tumme

Har under 2 månader haft besvär med min vä-handled och tumme. Har inte varit till vårdcentralen än för jag tänkte ja men jag försöker vänta och se om det går över, linda in och ge stöd när jag inte jobbar men det blir bara värre och värre. Har överbelastat vänster så nu säger den ifrån.
Förra veckan var det svårt att jobba då det högg i handleden när jag använder den i vissa arbetsuppgifter och det är omöljigt att använda den handen när det gör så ont bara jag gör en viss vridning utan att ens belasta på något vis eller hålla i något. Förutom ett arbete som kräver viss arbete med kroppen så har jag inte mindre belastning hemma även om den blir mer jämnt på båda sidor och variernade. Så att försöka vila handen är svårt, använder vänster mycket mer än jag trodde.
 
Nu senaste veckorna börjar jag få mer ont på nätterna och på mornarna är det bara fruktansvärt. Smärtan blir bara värre och värre så jag ger det helgen sen ringer jag vårdcentralen till veckan så dom får kolla på den och hjälpa mig att behandla det.

Bobbo&Jerry senaste tillskotten till Gården

 
 
 
 

Vacker Rideskjørt (Ridkjol), Önskelistvänlig

Bläddra genom en grupp på Fb och fick syn på denna otroligt vackra ridkjol som direkt hamna på önskelistan. Jag är absolut ingen kjol eller klänning person men om vi vrider tillbaka tiden till medeltiden så är det absolut något jag gärna bär fast om det är lite mer åt kvinnlig äventyrare/fighter locken. Jag ä ingen lady och kommer aldrig vara det. Det hade varit läckert med pilbåge till och lite läder armband, bälte m.m.
http://klesarven.no/produktkategori/rideskjort/
 
 

Ridturer och borttagning av fallträd

Idag började jag med att fara ut på en tur tillsammans med Syster och Emma , hästarna Trixi,Docken, Knap och Harry.
Vår fina led som vi kallar "Träsket" har haft ett fallträd ivägen som vi kunnan krypa under men har med tiden börjat glida mer neråt och nu var det allt för bsvärligt att ta sig under så jag tog med en såg för att kunna ta bort den. Lite slit och arbete så fick vi bort den och nu är stigen fri igen. Härlig tur ut i solen blev det!
 
 
 
Efter så tog jag med Leon ut på en tur där vi fick fokusera på att ta det lugnt, då han kopplar ridturer ut till full fart medvetslös och blir spänd och lite för övertaggad. Senast jag var ut med han och Knappen bjöd han på två skenturer var av ena tillfället så tvär avvikte han rakt ut i sly i full fart så jag åkte på en flygtur även så min känga och socke(socken förblir förlorad). Jag/vi har kunnat rida bettlöst men efter den insidenten (och tydligen hade det hänt samma sak för Elvira som hade ridit han nån gång innan) så tog jag på både repgrimman och huvudlag med bett ifall han skulle besluta sig för att dra iväg igen eller svänga av på fel ställe. Nu idag gick det bra första biten med repgrimman sedan när vi kom bakom berget ville han dra iväg så då var jag tvungen göra förhållningar med tyglarna och varvat med att göra förhållningar med repet. Efter en bit varvade han ner och började slappna av.
 
Faith och Peyton får sin dos snö dom med.. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tur ut med Emma&Docken som sällskap i Härligt väder med massor med Snö

 

När man har en sämre dag...

...är det tur vi har våra finaste vänner som kan få en att må mycket bättre
 
 
 
 

Måns favoritplats

 
 

Lite Bus och lek mellan övningarna och mys med hjärtat

 
 

RSS 2.0